sâmbătă, 7 mai 2011

Antonescu si diaspora, fara galeata de plastic si kilu’ de ulei

Am mai scris odată aici despre acuzele ce se aduc diasporei pentru “succesurire”  lui Băsescu în alegeri.
Vreau sa va expun un caz ipotetic. Ce ar fi fost dacă s-ar fi numărat ultima oara voturile celor di Cocoțații din Deal? Și dacă în urma acestei numărători ar fi ieșit Băsescu??? Atunci ei ar fi fost vinovați nu? Logic după mintea creata a unora. Minte care se lasă “făcută” permanent de către “marii  lideri”  perdenți ai politicii românești.  Lideri care nefiind în stare sa-și recunoască incapacitatea dau vina pe alții pentru eșecurile lor.
Acum ca se apropie alegerile, din mintea lui Crin Antonescu s-a ridicat erecta ideea de a interzice dreptul la vot al celor din diaspora sau mai bine zis de a-l condiționa cu plata unui impozit în România.
O întrebare pentru profesorul Crin Antonescu (chiar dacă dumnealui este profesor de filosofie și nu de economie) : accizele pe carburanți, TVA-ul, celelalte accize pe bunurile de larg consum cum ar fi de exemplu un banal pachet de țigări reprezinta taxe și impozite vărsate statului roman? Pai în acest caz, măcar odată pe an când vin “capsunarii” acasă aceștia plătesc taxe. Ca sa nu mai vorbim despre cei care dețin proprietăți în România și plătesc impozite sau de faptul ca anul trecut numai din Italia au fost trimiși în România peste 800 milioane de euro. Pentru familii evident ca doar nu era sa fie trimiși direct statului.  Dar de pe urma acestor transferuri băncile au câștigat de pe urma comisioanelor de transfer, comisioane care au fost impozitate la rândul lor plătindu-se indirect impozit de către expeditori. Un alt impozit este cel pe venit perceput din impozitarea dobânzii  conturilor curente. Deci…???
Pe de alta parte, interzicerea sau condiționarea dorita de Crin Antonescu încalcă un drept constituțional al unor cetățeni români, drept consfințit intre altele și de către Declarația Universala a Drepturilor Omului la care România a aderat ( nu voi da și articolul lăsându-le  celor  care fac pe Gică Contra plăcerea de a studia puțin).
O alta întrebare pentru Crin Antonescu (și pentru susținătorii ideii sale): dacă procentajul de votanți din diaspora este atât de important încât sa răstoarne opțiunile de vot ale unei tari întregi, nu ii este teama ca în cazul în care propunerea nu va fi adoptată,  cei din diaspora nu ii vor mai acorda nici un vot? sau ii este teama ca voturile acestora nu pot fi cumpărate cu un kil’ de ulei și o găleată de plastic și atunci mai bine ii exclude?
Iar dacă procentajul este insignifiant, sa zicem ca al celor din Cocoțații din Deal, de ce atâta tam-tam? Doar pentru a ieși în fata ca păduchele în frunte creând polemici și in felul acesta amintind romanilor ca din păcate încă exista pe scena politicii românești făcând ceea ce nici Iliescu și nici Băsescu nu au reușit și anume distrugerea PNL.
Domn’  profesor, referitor la tentativa dumneavoastră de a răspunde la aceste întrebări…ce sa zic???

Nota 2! Treci la colț!

2 comentarii :

  1. uite asa aflu si eu lucruri noi...:) ca nu stiam despre ideea aceasta a lui Crin Antonescu.
    io ma intreb cum oare se impaca doctrina liberala, a carui exponent este, cu geniala emanatie pe care ai expus-o in text...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate asta este ideea lui.:(

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta!

Related Posts with Thumbnails