marți, 15 martie 2011

Ieri AVRAM IANCU, maine noi toți

ALOOOOOOO! Bucureștiul! Pe la voi pe acolo se vede? Si nu ma refer doar la actuala guvernare deoarece toți cei perindați prin parlament, partide de guvermanant sau nu ați cochetat cu UDMR (asta spusa mai elegant ca sa nu spun ca i-ați pupat pe părțile cărnoase sau mai exact în CUR) Îmi cer scuze pentru limbaj dar asa cum spunea prietenul meu , la un moment dat te saturi sa vorbești frumos.
Priviți și voi clipul de mai jos.


Sursa Realitatea.net

Nu vreți sau nu puteți sa faceți nimic? Ia răsfoiți Codul Penal și vedeți cam la câte articole se încadrează acțiunile intreprinse de acesta. Si nu ma refer doar la aceasta ci și la instigările făcute de către el și garda secuiască.

Asa cum am mai spus aici minoritatile au drepuri, majoritatea NU. Tin sa ii amintesc lui Csibi Barna ca este cetățean roman si ca este obligat sa respecte legile tarii. Iar Legea Fundamentala a tarii este cea pe c are se bazează celelalte legi. De aceea as vrea sa-i citez primele trei articole din Constitutie:
ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.


(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Suveranitatea
ARTICOLUL 2

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Teritoriul

ARTICOLUL 3

(1) Teritoriul României este inalienabil.

(2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.
<<“Acţiunea de informare istorică”, organizată de Csibi Barna, a fost autorizată. Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, Dan Iamandi, acţiunea informativă, organizată luni după-amiază a fost autorizată. “A fost autorizată pentru că în cerere era menţionat că vor fi manifestări comemorative şi explicarea evenimentelor istorice din 1848”, ne-a declarat Dan Iamandi. El a precizat că “spectacolul” organizat de Csibi Barna nu a stârnit interesul cetăţenilor, “care se uitau la el, fără să se oprească, fiind doar în trecere”. Înspectorul şef şi-a exprimat însă îngrijoarea pentru faptul că tocmai copii au fost cei care urmăreau “spânzurarea” cu mare atenţie, având în vedere că este vorba despre un spaţiu unde ei se pot juca liniştiţi, nefiind tulburaţi de circulaţie.
Inspectorul şef al IJJ Harghita a subliniat că, probabil, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. Dan Iamandi a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, “având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei. A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectaculul cu spânzurătoarea”, a spus Dan Iamandi.
“Deocamdată trebuie să vedem exact unde a fost greşeala pentru că trebuie să avem grijă să nu fim interpretaţi greşit”, a spus inspectorul şef Iamndi.
Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi totodată, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, neînregistrată juridic.>> Sursa Realitatea.net

Asteptand concluziile IJJ Harghita as vrea sa-i dedic lui Csibi Barna câteva cântece.Am evitat sa fac un play list tocmai pentru a putea fi vizionate separat. Si astfel de cântece mai sunt iar eu ca fost militar unul dintre primele cantece care le-am invatat si inca il mai stiu a fost:
TRECEȚI BATALIOANE ROMANE CARPAȚII

sâmbătă, 12 martie 2011

Căciula dacică - Virgil Ciucă


Virgil Ciuca, oltean la origine, din comuna Ghercesti, judetul Dolj, aproape de Craiova, din 1985 a reusit sã-si obtinã rezidenta americanã, fiind actualmente un scriitor român din diaspora americanã.

A publicat pânã acum douã volume de poezii si eseuri: „Blestem strãbun” în 2007 si „Versete dumnezeiesti” în 2008, ambele la Editura SemnE din Bucuresti.

Mi-a placut mult  "Caciula  Dacica" pe care vreau sa o propun astazi si care face parte din volumul "Pierdut in lume". Din pacate nu am gasit un clip corespunzator. In schimb, vazand dedicatia facuta de domnul Virgil Ciuca va propun un alt videoclip.

CACIULA DACICA

"Dacilor, popor blestemat de
Zalmoxis să trăiască veşnic"

În mii de ani care-au trecut
De când a apărut viaţa
Ai fost simbolul cunoscut
Al celor îngropaţi la Vraţa.

Cu turme păstorind prin munţi
Trăind de-a pururea grupaţi
Căciulile purtau pe frunţi
Toţi tracii din lanţul Carpaţi

Căciula neagră onorată
Şi de amici, şi de duşmani,
Din pielea oii, nepătată,
A fost purtată mii de ani.

Dar circulă o vorbă slută,
Ţie, căciulă de oltean,
Îţi zic că nici n-ai fost născută,
Că eşti turban de indian.

Adesea se vorbeşte-n piaţă -
Că-s mulţi care te denigrează -
La colţ de stradă chiar pe faţă,
Căciulă, ai tăi te trădează!

Dac-ar şti Badea Neculaie
Urmaş de dac din Orăştie
Cât te-au hulit că eşti de oaie
I-ar renega pentru vecie

De mii de ani care-au trecut
De când dacii purtau căciulă
Aflăm în secol disolut
Că oaia nu era credulă.

Plătind trecutului tribut
Din piatră ne-am reclădit cula,
Şi nici un dac recunoscut
Nu ştiu să-şi fi furat căciula

Prin anotimpuri cu zăpezi,
Pe cei ce ne-am lăsat pământul
Căciulă, tu ne-avertizezi
Să nu ne vindem şi mormântul…

Bucureşti, Herăstrău,
14 iunie 2009

sâmbătă, 5 martie 2011

Doamne daca-mi esti prieten - Spiridon Popescu

Asa cum vorbeam cu un Prieten, in ultimul timp sunt intr-o mare criza de idei. El mi-a zis s-a scriu despre ceea ce lucrez si probabil o voi face. In schimb azi m-am gandit ca din cand in cand sa postez cate o poezie care mi-a placut. Voi incepe astazi cu Spiridon Popescu, poet gorjan pe care din pacate nu am avut placerea sa-l cunosc personal. Mie personal imi place foarte mult cum scrie si de aceea probabil voi posta mai multe dintre poeziile dansului.

L-am citit prima oara din plictiseala. Era o zi ploioasa, eram liber dupa un serviciu de 24 de ore iar in casa unde stateam la gazda nu era mare lucru de citit. Am gasit cartea ""21 de grame de suflet", editata de Ed. Zodia Fecioarei, Pitesti in 1996. Va rog a ma crede-ti ca nu am lasat-o din mana pana nu am terminat-o. Am recitit-o de atatea ori incat ajunsesem sa stiu aproape toate poeziile, iar cand era vorba sa fac un cadou cuiva dadeam fuga la librarie si cumparam cartea aceasta. Din pacate la mine nu mai am nici o carte a lui Spiridon insa promit ca atunci cand vin acasa voi cumpara tot ce gasesc. Dar sa va las cu amintirime mele si sa trecem la poezie.

Alte volume publicate de Spiridon Popescu sunt:

"Oglinda dintre noi", Ed. Spicon, Targu-Jiu, 1991
"Supliment de existenta", Ed. Punct, Targu-Jiu, 1997
"Eseu despre glorie", volum bilingv: romana/franceza,traducere Paula Romanescu Ed. Alcor, Bucuresti, 1998
"Diavol cu coarne de melc", Ed. Dacia, Cluj-Napoca, 2003
"Inger intre scaieti\, Ed. Ager, Targu-Jiu, 2004

Astazi vreau sa va propun poezia "Doamne daca-mi esti prieten" si in varianta recitata de catre Florin Piersic si in varianta text.Doamne daca-mi esti prieten

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
Cum te lauzi la toţi sfinţii,
Dă-i în scris poruncă morţii
Să-mi ia calul, nu părinţii.


Doamne, dacă-mi eşti prieten,
N-asculta de toţi zurliii,
Dă-i în scris poruncă morţii
Să-mi ia calul, nu copiii.


Doamne, dacă-mi eşti prieten,
Nu-mi mai otrăvi ursita,
Dă-i în scris poruncă morţii
Să-mi ia calul, nu iubita.


Doamne, dacă-mi eşti prieten,
Cum susţii în gura mare,
Moaie-ţi tocul în cerneală
Şi-nainte de culcare


Dă-i în scris poruncă morţii,
Când şi-o ascuţi pumnalul,
Să-l înfigă-n mine, Doamne,
Şi să lase-n viaţă calul.

Iata-l pe Omul care scrie asa
Iata-l pe Omul care scrie asa!
Related Posts with Thumbnails