duminică, 21 noiembrie 2010

Fii EROU

ERÓU s.m. 1. (Ant.) Personaj mitologic născut dintr-un muritor și o divinitate, înzestrat cu puteri supraomenești și despre care se povesteau fapte mărețe; semizeu. ♦ (P. ext.) Denumire dată de greci unor oameni deosebit de viteji, autori ai unor fapte mărețe. 2. Persoană vestită prin forța, vitejia și biruințele sale în războaie, în lupte; personalitate distinsă prin faptele sale mărețe. ♦ Ostaș căzut pe câmpul de luptă. 3. Persoană deosebită prin calitățile sale morale și prin acțiunile sale mărețe; om care se distinge în mod special într-un anumit domeniu. ◊ (În trecut) Erou al muncii (socialiste) = titlu de înaltă distincție acordat de stat persoanelor care se deosebesc printr-o muncă de valoare excepțională pentru societate; persoană care a primit acest titlu. 4. Personaj principal al unei întâmplări. [< lat. heros, cf. fr. héros].

    In afara aceste definiții din DEX, exista și alte tipuri de eroi. Cei anonimi, cei care nu au nevoie de reclama, cei care fac anumite gesturi pentru ca aceasta le este meseria sau cei care le fac pur și simplu din suflet, din altruism.
    Un erou adevărat nu așteaptă niciodată o recompensa, nici statui nici coroane de lauri pentru ceea ce a făcut. Uneori nici nu este nevoie sa faci prea mult pentru a fi erou. Mici gesturi cotidiene pe care uneori le faci din reflex fără sa te gândești ca ar putea ajuta pe cineva.
   Astăzi va ro sa deveniți voi înșivă eroii unui îngeraș, sa fiți acei anonimi care nu așteaptă o răsplată. In mod cert nu vi se vor ridica statui însă veți rămâne chiar și asa ca anonimi în Phanteonul sufletului lui.
    Vreau sa va rog sa fiti eroii lui Andrei a cărui fotografie o puteți vedea mai jos.
Andrei
   Dupa cum vedeți nu are nici măcar o luna de când s-a născut. Din păcate pentru el nici nu a deschis bine ochii asupra lumii și au și început problemele. Acest îngeraș a  avut nesansa sa se nască cu o malformatie la inimioara care, fara o interventie chirurgicala de urgenta pe cord deschis,  va sfarsi prematur drumul in aceasta lume.
   Știu ca toți au problemele lor dar îl puteți ajuta nu neapărat cu bani ci și doar punând un banner în speranța ca se vor găsi persoane printre cititorii voștri care sa îl poată ajuta, iar acest lucru nu va costa nimic în afara celor câteva minute din viata voastră, minute care care se pot adăuga vieții lui. Haideți ca din minutele noastre sa-i dam și lui sperând ca  vom putea ajuta și noi la rândul nostru sa se găsească persoanele care sa-l ajute și financiar.
Bannerele sunt acestea :

si le puteti lua de pe blogul http://fiierou.wordpress.com/ unde puteți găsi și  detalii privind diagnosticul și modalităților de a ajuta financiar pentru cei care pot și vor.
   Deocamdată nu pot decât sa sper ca am deschis drum către inimile voastre, drum care va ajuta inimioara lui Andrei și sa ma rog ca sfântul al cărui nume îl poarta și care este patronul nostru al romanilor sa va deschidă sufletele.

0 comentarii :

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Parerea ta!

Related Posts with Thumbnails