marți, 22 iunie 2010

Mic chestionar pentru Mircea Geoană şi PSD

Întrebări de bun simţ adresate ex-liderului PSD Mircea Geoană şi oamenilor lui
-  Este adevărat că în cursul anului 2009, într-o fază a campaniei prezidenţiale, importante întreprinderi de afaceri din Federaţia Rusă au primit o solicitare de sprijin financiar pentru PSD?
-  Este adevărat că, în propria prezentare, PSD afirma că este partidul cel mai important, cu 45% din intenţiile de vot ale românilor în 2009, cu membri în cea mai mare parte tineri, adepţi ai unei politici stabile şi apropiate faţă de ţara vecină, Federaţia Rusă?
-  Este adevărat că, tot în propria prezentare, PSD şi-a făcut un titlu de glorie din demiterea guvernului Boc şi din încercarea permanentă de a obţine demiterea/demisia preşedintelui României, precizând că Traian Băsescu şi PDL sunt aliaţii Vestului şi au o orientare pro-americană şi pro-occidentală?
-  Este adevărat că, în octombrie 2009, pe canale neoficiale (confidenţiale), o scrisoare semnată de Radu Mazăre, primarul Constanţei, a ajuns pe masa şefului guvernului rus, Vladimir Putin?
-  Este adevărat că Mazăre, în numele PSD, cerea guvernului rus o colaborare pe patru proiecte distincte: a. – Contract de pregătirea şi livrarea de gaze naturale din Rusia către România? b. – Înfiinţarea unei societăţi (firme) comune în România pentru exploatarea/prelucrarea, întreţinerea, transportul şi depozitarea gazelor naturale? c. – Participarea industriei ruseşti şi a antreprenorilor ruşi în construcţia şi modernizarea unui terminal de containere în portul Constanţa, cu o opţiune de privatizare în viitor? d. – Sprijin financiar şi politic pentru PSD din partea Moscovei pentru alegerile prezidenţiale?
-  Este adevărat că o delegaţie a PSD compusă din Radu Mazăre, Liviu Dragnea, Sorin Strutinschi şi încă un personaj (nu-l numesc, încă, nu e Mircea Geoană) s-a deplasat la Moscova, pentru pregătirea discuţiilor şi tratativelor ulterioare?
-  Este adevărat că delegaţia PSD a fost primită la cel mai înalt nivel, că şeful Comitetului de primire a fost Serghei Mironov, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse?…
-  Este adevărat că experţii şi consilierii economici ruşi prezenţi au pus întrebări şi despre pregătirea contractelor, dar problema principală a fost aprovizionarea cu gaze a României de la furnizorul Gazprom, în volum de mai mult de câteva miliarde de metri cubi, însă tot prin intermediari.
-  În aceste condiţii, dacă Moscova a fost atât de receptivă, putem vorbi de un scrutin electoral corect? În cheia acestui ajutor frăţesc, cum să interpretăm comportamentul PSD în desfăşurarea crizei actuale din România?
Nu mă aştept ca liderii PSD să confirme informaţiile. Sau, şocaţi de exactitatea lor, ar putea da o serie de explicaţii colaterale, fără a îndrăzni să infirme fondul.
Ele nu provin din România, ci din surse europene verificate şi în afară de îndoieli.
Mă întreb, ca un simplu cetăţean român,
-         în ce calitate şi-ar permite un partid, oricare ar fi acela să antameze astfel de proiecte şi angajamente secrete în numele României, în plină confruntare electorală, cu un adversar tradiţional al NATO şi UE, structuri din care facem parte, cu obligaţiile de rigoare?
-         Are cunoştinţă CSAT de existenţa acestor discuţii şi tratative? Occidentalii ştiu, serviciile lor de informaţii se pare că nu dorm.
-         Ce fac serviciile noastre de informaţii? L-au informat sau nu pe decidentul Traian Băsescu despre iniţiativele PSD?
Mai mult nu comentez, vă las să judecaţi singuri a ce miroase toată povestea asta. 


 Postare preluata de pe http://nicoletasavin.wordpress.com Prin amabilitatea doamnei Nicoleta Savin căreia ii mulțumesc încă odată.

2 comentarii :

  1. neinfectat de comunism26 iunie 2010 la 16:14

    psd=urss, simplu...la mine pe blog vand romania la second hand...www.neinfectat-de-comunism.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Am vazut. Nu ai observat ca te am pe blogroll? :))

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta!

Related Posts with Thumbnails