sâmbătă, 23 octombrie 2010

Romania stat laic???

   Ar trebui sa fie insa din pacate biserica este stat in stat.
   Scriu aceasta postare constient de faptul ca voi fi injurat si blestemat (fapte de buni crestini de altfel) de catre fanaticii religiosi, insa este parerea mea si conform Legii fundamentale a statului, Constitutia, am dreptul la libera exprimare.
   Nu fac aceasta postare impotriva religiei ortodoxe ci impotriva institutiei care a devenit biserica.
   In situatia in care invatamantul si sanatatea se zbat in mizerie, la stabilirea  bugetului de stat sunt puse pe lista de prioritati dupa biserica. In situatia in care spitalele romanesti au instalatii electrice care dateaza de prin anii '70, construim capele cu termopane, rigips si instalatii de incalzire de tip roman in pardoseala, ba inca se mai gasesc preoti care isi permit sa "ameninte"  enoriasii in care nu contribuie ( despre acest preot gasiti scris in cateva locuri insa va dau doar trei link-uri momentan si var recomand sa cititi si comentariile aici , aici si aici ).
   Avem si preoti care trec dincolo de amenintari si trec direct la bataie
   Pai bine parintele, n-ar fi fost mai bine sa-l impusti ? Si asa o puneai si de niste banuti, o sarmaluta, un sprit la inmormantare. Ca la tarifele pe care le aplicati...jupuire se numeste .  Nu mai vorbim de cei care te lasa cu mortul in casa ca in acest  caz pentru ca este in conflict cu familia decedatului.
   In situatia in care bugetarilor li s-au taiat din salarii si se pregateste aplicarea aceluiasi tratament pensionarilor, Senatul Romaniei aproba fonduri de sute de milioane de euro pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului care conform expertilor de la Financiarul va ajunge la un miliard de euro. Veti zice ca este Guvernul cel care a facut reducerile, iar eu va raspund ca printre cei care au aprobat fondurile pentru catedrala se afla si ferventi critici ai actualului guvern, reprezentanti ai opozitiei.
    Un alt articol al constitutiei zice cam asa :"Legea este egala pentru toti". Daca toti suntem egali atunci toti trebuie sa platim impozite in mod egal. In timp ce IMM-urile sunt impovarate cu taxe si impozite, biserica nu plateste absolut nimic pentru veniturile realizate.
    Se pare ca in zilele noastre biserica a devenit o infloritoare afacere si ca primeaza calitatile manageriale si nu harul preotilor. In afara banilor primiti de la buget exista si donatiile enoriasilor, donatii care nu prea sunt contabilizate, neexistand nici un mod de a verifica incasarile din "Cutia milei"  sau cele pentru acatiste, etc. In plus enoriasii trebuie sa plateasca pentru fiecare serviciu prestat de catre biserica. Inmormantari, nunti, botezuri, pomeni, toate acestea de multe ori fara nici un document justificativ sau cu valori sub cele reale. Mai nou se pun taxe la intrarea in manastiri deci trebuie sa platim pentru a ne putea ruga.
    Inaltii prelati se plimba cu limuzine de lux  si  poarta cruci de aur  pe modelul manelistilor in timp ce enoriasii nu au ce pune pe masa

Vedeti vreo asemanare???
   Acolo unde altruismul si iubirea de aproape ar trebui sa fie reguli de baza s-a instalat nesimtirea si goana dupa averi.
    In timp ce Iisus i-a gonit pe negustori din templu, Patriarhia se considera mai presus de aceste invataturi si face catedrala cu hotel, restaurante, sali de conferinta.
   Iuda si-a primit pedeapsa insa biserica refuza accesul la dosarele de informatori ale anumitor preoti.
Azi toata lumea construieste biserici insa nimeni cabinete medicale si scoli , iar cele pe care le avem dispar pe zi ce trece

   "Razboinicul Luminii" isi face titlu de glorie din constructia de biserici si aruncatul banilor la cersetori insa refuza sa plateasca aparatura medicala pe care a contractat-o benevol.
   Si eu personal am contribuit cu bani ( sume modice intr-adevar) pentru construirea a trei biserici (cel putin de aceste imi amintesc) pentru ca veneau solicitari (a se citi ORDINE) aproape in fiecare saptamana. Pe una dintre aceste biserici apar pictati ca si ctitori un general in rezerva (Jandarmeria Romana) precum si un fost ofiter al Serviciului de Informatii Interne al M.I. (actualul M.I.R.A.), ulterior membru si candidat pentru parlament di partea partidului "Razboinicului Luminii".
   Pai stimati tovarasi ati construit biserica din banii vostri? Sau cultul propriei personalitati sfideaza bunul simt?
   Replica subordonatilor??? Niciuna sau poate doar discutii intre ei si atat pentru ca "majuricii" n-au dreptul sa cracneasca in front. "Ce ba, are plutonierul tupeu sa caste botu'?" era una dintre replicile tovarasului general.
   Probabil aceasta este si replica unor capi ai bisericii atunci cand cate un preot adevarat incearca sa faca cate ceva cu adevarat crestinesc. Iar ei prefera sa-si vada chipurile zugravite pe peretii bisericilor facute din banii nostri.
   Despre nesimtirea si nepasarea anumitor personaje s-a tot scris si se va mai scrie. Au curs multe randuri de cerneala si au circulat multi Terabytes insa mesajul acestei postari este urmatorul:
   Domnilor parlamentari si inalte fete bisericesti AJUNGE!!! A venit timpul sa va ganditi si la noi  amaratii si de aceea va solicit urmatoarele:
  1. Blocarea constructiei Catedralei din fonduri publice , precum si a altor constructii religioase indiferent de cult.
  2. Impozitarea fara exceprii a tuturor veniturilor realizate de catre cultele religioase conform Legii privind impozitarea veniturilor.
  3. Oprirea oricarui tip de finantare de catre stat a cultelor religioase si redirectionarea fondurilor catre sanatate, cercetare, cultura si invatamant.
   Cat despre comportamentul de pana acum al domniilor voastre...
Sa va ierte Dumnezeu ca noi nu mai putem!

20 de comentarii :

  1. fratioare, iata una care nu te blesteama, ci isi baga... in capul prelatilor! mai nou le-a dat statul si cladirea fostului parlament, ca doar era la o aruncatura de bat de patriarhie, si le-a mai dat si niste hectare de teren. cei mai tari stau aia din Bucovina, nene, au deja o zecime din suprafata impadurita a tarii, patrimoniu privat. li se rupe ranga! niste nesimtiti! cand m-a pus unu' nespalat sa-mi pun basma pe cap ca sa pot intra intr-un schit, in vizita, l-am facut de tot cacatul. zic: breee, colegii lu matale se f..t in cur in altar,dupa vecernia de seara, si mie imi zici sa-mi pun basma? vrei sa te plesnesc? nici nu am mai intrat la schit, si chiar evit sa mai calc pe la locuri din astea, imi sunt de-ajuns cele pe care le-am vizitat si imi continuu o relatie bilaterala cu Dumnezeu, fara intermediari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai muncit ceva ca sa incropesti un post care, vorba ta, va genera cel mult injuraturi sau ... blesteme. Ne dam minti deschise si ne dam moderni insa cand vine vorba despre religie si biserici, anacronismul e minunat
    Put , dau pe afara toate bisericile si manastirile din Nordul Moldovei de "obiecte de cult" chinezesti vandute in ambalaj original. Chinezesc adica dar, cica, "sfintite"
    Si nu m-am nascut sa-i judec pe altii si nici sa imi pierd timpul intreband de ce difera tariful de intrare de la un stabiliment la altul insa, pana la urma, daca tot stau chestiile asa, mai nou, care religie ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pane Rumburaku…ce faci prichindel, incepi sa te dai intruchiparea intelepciuni?

    Nu cumva ai imbracat roba alba, si-ti studiezi in fata oglinzii nimbul de “lumina ” ce tocmai ti-a rasarit in jurul meclei?
    Ai grija, cerceteaza cu atentie…sa nu fie de la neon.

    Puisor, tu te autosugestionezi, tu chiar crezi ca ortodocsii ar face bine sa te asculte. Tractorist cu basca, nu-ti primim cuvantul, ba chiar mai mult…iti spun ca e posibil sa ramai fara mot la basca.

    Degeaba te zbuciumi sa zici si tu ceva, efortul gandirii e exhaustiv pentru tine.

    Mergi mai bine la curtea regala a marelui Richard Dawkins, depune plangere impotriva ortodocsilor, ca au zis despre brosura lu' darwin ca e o scriere pentru tampiti.

    Pentru credibilitate jura solemn pe coarnele lui Marx si pe coada bifurcata a lui Engels.
    Cu siguranta regele tau o sa-ti aprecieze eforturile, te va recompensa cu o piranda "inaintata pe cale" care-ti va dezvalui tainele Big-Bangului .

    Arunca-i pirandei o privire tampa, asa cum numai tu esti in stare, poate ai noroc sa iti puna pile sa ajungi consilier regal.

    P.S Nu uita sa-i spui lui Richard Dawkins ca iarasi ortodocsii calca in picioare cuvantul "iluminist".

    RăspundețiȘtergere
  4. Inaltator si plin de pilde mobilizatoare, comentariul tau @mihailandrei. Jos basca, bre ! Bag sama ca reactiile sosesc mult mai curand decat spera chiar si autorul
    Totusi, ce-ar fa ca data viitoare sa incerci macar niste tentative de argumente care sa te ridice macar 5 milimetri peste statutul de simplu injurator de serviciu ?

    p.s; duhovnicului tau ii spui cat de plin de porcosenii esti in comentariile de pe bloguri ?
    Tzzz...tzzz...

    RăspundețiȘtergere
  5. CE NU FACE OMUL PENTRU A ATRAGE ATENTIA!

    NU JUDECA SI NU VEI FI JUDECAT !

    APROPO DE STATISTRICI CA ROMANI -AR TREBUI SA AVEM 22 MILIOANE DE BISERICI (IN SUFLET)-
    A DUMNEAVOASTRA UNDE E ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cimpanzeu "iluminist" lobotomizat, nu te mai zbate degeaba,orice faci ,orice spui este sortit esecului ,ramai closca in continuare.Esti un parvenit, o gloaba "iluminista ", un stupid cu pretentii de 'telectual,nimic mai mult.

    Ce minte ai, probabil ti-a dereglat-o Pavel Corut cand se juca de-a "atacurile energetice".


    Mai bine joca-te in nisip cu "duhul" lui dawin...poate vin si puradeii lu' King Dawkins.

    Vad ca gratulezi Ortodoxia cu mare atentie, normal sa fie asa...ortodoxia are memorie, si deranjaza.
    Este o piedica in calea celor propovaduite cu ocazia unui anume congres desfasurat la Basel in 1897.

    Stiu ca deranjaza existenta anumitor "comori" aflate in grija ortodocsilor, de exemplu cea aflata sub protectia celor de la manastirea Sfantul Sergiu din Rusia. Degeaba s-a rascolit in vremea revolutiei rosii..."comoara" tot la ortodocsi se afla. De exemplu in acele vremuri era la mare cautare manuscrisul lui Butmi.

    Deh, goymii ortdocsi v-au tras clapa.
    Te asigur ca multe lucruri se vor schimba in viitorul apropiat, multi sunt obisnuiti ca ortodocsii sa fie smeriti.

    De fapt confundati smerenia cu obedienta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare de bun simt sa raspund comentariilor.
    @dr.Lecter si WhiteWolf: Va multumesc pentru sustinere
    @AVOCAT IN RETRAGERE: In primul rand nu am scris aceasta postare pentru a atrage atentia asupra mea ci a ceea ce a ajuns din pacate institutia bisericii. Biserica mea este, asa cum ati spus si dumneavoastra, in suflet deoarece adevaratii preoti, cei cu har si care slujesc intr-adevar crestinismului sunt marginalizati de catre cei de teapa celor descrisi in postare. Referitor la "NU JUDECA SI NU VEI FI JUDECAT !" mi se pare ca si dumneavoastra ma judecati deci?
    @mihailandrei: Pentru cultura dumneavoastra nu sunt un evolutionist. M-am nascut si voi muri ortodox. Daca ati fi citit cu atentie si nu in diagonala, ati fi observat ca postarea nu este impotriva ortodoxiei ci a celor care pateaza obrazul bisericii, a adevaratei biserici. Este impotriva celor care impovareaza statul roman si isi doresc constructia unui "mall" care sa-l boteze catedrala. Iisus a gonit negustorii din templu iar dumnealor fac restaurante in catedrala, dar probabil de cred mai presus de invataturile Mantuitorului. Sincer amenintarile dumneavoastra de genul"...ba chiar mai mult…iti spun ca e posibil sa ramai fara mot la basca.",ma lasa rece. Consider ca este intr-adevar o fapta de "bun crestin" de genul celor descrisi mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Exact cum am spun:" nu sunt evolutionist" Desi in cazul dumneavoastra mi se pare ca exista si exceptii :). Modul dumneavoastra de exprimare ,ma duce cu gandul la membrii unei formatiuni politice foaaarte ortodoxi si antisemiti :D care au uitat insa ca si Iisus era evreu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Inca un nefericit care confunda spiritualul cu rationalul. Incerc sa iti explic pe limba ta, cred ca poti intelege, cu un minim efort:

    1: Ducem LIPSA de simboluri care sa ne reprezinte si sa ne uneasca. Romania e in colaps tocmai din cauza dezbinarii, deci a unor valori comune. Vrei sa le distrugem si pe cele putine care au mai ramas?

    2: Bisericile catolice se construiesc in Romania din bani de la Vatican iar cele ortodoxe din bani de la enoriasii romani. Nu ma supar daca fura Boc din banii Papei, dar din banii mei nu vreau sa fure. Macar la popa te poti duce sa ii ceri socoteala pentru ce a facut cu banii aia dar daca banii ajung la Boc... ceau! Cu alt guvern... poate mai discutam.

    3: Nu condamna ceea ce nu intelegi. Vezi pct. 1. Si oricum, finantarea cultelor e f. mica in raport cu sanatatea, cultura, educatia, tocmai pentru faptul ca de la ultimele pot fura iar de la culte e mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aminteste-ti cum se blestemau singuri, unii.
    Nu spuneau ei in curte la Pliat:"Sangele Lui asupra noastra si asupra feciorilor nostri"? (Matei 27, 25).

    Acest autoblestem ii face pe urmasii lui Ana, Caiafa & Co sa ia in brate pe toti antihristii vremurilor.

    Pentru voi, contestatarii, sangele lui Hristos e blestem si manie.

    Nu exista in lumea asta mesaj mai puternic ca al lui Hristos, rastignit de ura, dar care isi iarta ucigasii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multi iudei traiau si inca mai traiesc cu impresia ca Dumnezu le apartine exclusiv.

    Ceva de genul: “Poarta Raiului se deschide doar pentru fii lui Israel”.

    Acest gen de abordare cred ca dovada unei perceptii inguste, tribale, a unui Dumnezu tribal lipsit de universalitate.

    Iisus Hristos a deschis calea mantuirii tuturor neamurilor.

    Notiunea de “popor ales” isi pierde sensul interpretarii iudaice. “Cei alesi” sunt cei care-l primesc pe Hristos, nu un anume neam, ci oricine din orice neam. Prin implinirea Vechii Legi se naste Noul Testament (Brit Chadasha ii spun evreii), un legamant spiritual superior celui anterior si e pecetluit de jerfa Mantuitorului:

    "Cu aceasta, Iisus S-a facut chezasul unui mai BUN testament.(Evrei 7 ,22)

    RăspundețiȘtergere
  12. Marele esec al iudeilor e ca nu au inteles jertfa lui Hristos.

    Nu au inteles universalitatea, nu au inteles faptul ca prin moartea si Invierea Domnului, omul a fost rascumparat.

    Astfel se face ca Cerul s-a deschis inclusiv pentru oamenii ce au trait in vremuri ancestrale care nu stiau explicit de Cuvantul Domnului, dar care au trait dupa “legea firii”. Iar “hadesul” a fost infrant caci: “Hristos a inviat din morti"

    Nu au inteles cei din Sanhedrin si nici multimea, pe cine anume, chinuiau si umileau.

    Intunecata fiindu-le mintea de catre “tatal minciunii”, cei din Sanhedrin nu au gasit gresita ideea de a apela la martori mincinosi, caci in opinia lor, Hristos trebuia judecat, condamnat, executat.

    Sigur ca nu a fost pe placul iudeilor raspandirea Cuvantului la neamuri, caci pentru domniile lor, neamurile erau si sunt formate din “goym” (un fel de untermensch). Adica o specie inferioara, diferenta dintre evreu si goym fiind ca aceea dintre om si animalul de povara.

    Gandirea fariseilor de alta data se regaseste astazi in scrierile marilor exegeti evrei.

    Niciodata nu a incetat ura si batjocora la adresa lui Hristos si a crestinatatii.

    In clipa in care un crestin isi permite luxul de a avea opinie antagonica fata de cea evreiasca, se va confrunta cu urletele ca din gura de sarpe ale liderilor sionisti.

    Daca crestinul insista, sionistii isi vor rupe maneca in stil teatral si vor arunca acuze, culminand cu cele de rasism si anti-semitism.
    Asa sa fie oare?

    Cei care au discurs divergent fata de evrei sunt rasisti sau anti-semiti?

    Acuzele nu sunt deloc intamplatoare, caci sionistii lasa impresia ca se considera o rasa cu totul aparte, o rasa speciala, mandatati de Dumnezeu sa conduca destinele goymilor. Elita evreiasca sufera de un imens complex de superioritate.

    Trufia lor e fara margine, merge atat de departe incat “rafinatul” Talmud e considerat ca fiind autoritatea suprema in materie de Lege.

    Reputatul savant Nicolae Constantin Paulescu intareste aceasta idee, si nu o face de la sine putere, ci se bazeaza chiar pe Talmudul Babilonian (Babli).

    In cartea "Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria" sunt evocate pasaje interesante...mai studiaza ai multe de recuperat.

    RăspundețiȘtergere
  13. @mihailandrei: :) Vezi ca se poate discuta si civilizat? Uite ce am incarcat pe scribd. Probabil le-ai citit.
    http://www.scribd.com/doc/23326036/Spitalul
    http://www.scribd.com/doc/23325917/Neofit-Cavsocalvitiu-Infruntarea-Jidovilor
    http://www.scribd.com/doc/23325847/DOSARE-SECRETE-Privind-Razboiul-Nevazut-Al-Evreilor-Sionisti-Cu-Romanii
    http://www.scribd.com/doc/23204245/Corneliu-Zelea-Codreanu-Pentru-legionari
    Prima lucrare este chiar cea de care ai amintit.

    RăspundețiȘtergere
  14. NOrmal ca se poate discuta,iti spun sincer am "prieteni" de diverse confesiuni..catolici, mozaici si luterani. Nu ma cert cu ei, nu caut galceava.

    Problema intervine atunci cand Credinta Ortodoxa e atacata. Si trebuie sa recunoastem ca e din ce in ce mai ataca. Abia am scapat de hidra comunista, si uite ca nu avem vreme sa ne tragem sufletul.

    Suntem permanent provocati la noi in tara.

    Daca ne referim la ce se intampla in alte tari ortodoxe e si mai crunt. Vezi cazul Serbiei...a primit drept cadou niste bombe, cu urarea Paste Fericit.

    Judeca putin din perspectiva ortodoxa si o sa intelegi de ce incepem sa ripostam.

    Ortodocsii nu ataca pe nimeni fara sa fie provocati.

    Voievozii dreptcredinciosi si adevaratii legionari au preferat moartea muceniceasca decat sa tradeze Biserica Lui Hristos care este "stâlp si temelie a adevarului." (1 Timotei 3:15).

    Te asigur ca atunci cand Ortodoxia cat de putin lezata chiar am dreptul dar si obligatia de a riposta.

    Atacul la Ortodoxie chiar e un motiv temeinic pentru a ne lupta cu cei ce au impresia ca e momentul sa ne cante prohodul.

    Au mai incercat si altii, dar uite ca inca mai suntem pe pamantul asta.

    Neamul nostru chiar a strabatut veacurile in lumina candelei ortodoxe, nu merge sa o stinga vantul neoprotestant ce bate dinspre America.

    Iluminism, ateism, satanism, nihilism, socialism, comunism si alte "isme" sunt doar instrumente la indemana celor asemeni Iscarioteanului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cat despre "Miscarea Legionara" e parte importanta din istoria neamului romanesc.

    S-a mistificat odios istoria lor, s-a aruncat cu noroi peste memoria celor mai tenace luptatori ai neamului nostru din secolul 20.


    Timp de 50 de ani propaganda comunista a batut moneda pe aceste aberatii, si este de inteles aceasta: legionarii erau dusmanii ireductibili ai comunistilor si trebuiau sa fie compromisi.

    Legionarii au fost cei mai aprigi luptatori impotriva tradatorilor, cu ...Carol II in frunte.

    Acest rege nefast a fost dezertor, a fugit de la comanda regimentului, s-a dus sa chefuiasca cu Zizi Lambrino la Odesa. Asta in timp ce ostasul roman murea pe front.

    Sa nu uitam ca si Bratianu cerea lui Ferdinand ca intunecatul Carol sa fie dat pe mana curtii martiale si executat. Legiunea a blamat si pe tradatorul, criminalul si dezertorul colonelul Al.Sturdza (fiul lui Dimitrie Sturdza, fost premier si sef al liberalilor).

    Acest mizerabil colonel a dezertat impreuna cu agiotantul sau, au dorit sa corupa si pe ordonanta, omul a refuzat asa ca l-au impuscat miseleste.
    Am enumerat doar doua nume mari de tradatori.
    Atunci cand Legiunea a lovit, a facut-o pentru ca ajunsese cutitul la os.

    Pe I.G Duca l-au strivit din cauza abuzurilor.
    Acesta a ajuns premier cu sprijinul bancherilor de la Paris. In 10.XII.1933 acesta a ordonat arestarea la peste 11.000 de legionari fara nici un fel de acuzatie, pur si simplu a abuzat de functia sa, desigur in urma presiunilor externe si interne.

    Sa nu uitam de faptul ca Duca a acceptat sa acorde cetatenie romana peste noapte la mai bine de 300.000 de evrei alogeni, toate astea se intamplau inainte ca Hitler sa vina la putere!

    Generalul Cantacuzino – Granicerul l-a avertizat in repetate randuri pe premier ca legionarii il lichideaza pentru tradare nationala daca cedeaza presiunilor straine.
    Nu ma obosesc sa discut prea mult despre tradatorul Stelescu. Amintesc doar ca acesta a acceptat sa-l asasineze pe Codreanu … complot esuat .

    Dar nu pentru asta l-au mazilit Decemvirii, ci pentru campaniile murdare duse prin “Cruciada romanismului” (cu bani publici si bani privati de la Carol, Elena Gumberg-Lupescu si toata camarila).

    RăspundețiȘtergere
  16. Apoi , nu cumva sa te gandesti ca lichidarea lui Iorga si Madgearu ar putea sa fie imputata Legiunii.

    Vezi despre cazul agentului NKVD Traian Boieru, infiltrat in Legiune.

    Iar Armand Calinescu a fost mazilit pentru lichidarea Capitanului si a altor fruntasi legionari.

    Mai sunt si alte aspecte, iti recomand sa citesti asta:

    http://ro.altermedia.info/istorie-alternativa/scrisoarea-comentat-a-unui-legionar-ctre-un-rabin-evreu_11422.html

    Sunt multe de spus,in nici un caz nu evit discutiile pe marginea national-legionarismului.

    Inchei prin ati spune ca rezistenta anticomunista din munti a fost formata in principal din legionari si simpatizanti ai Legiunii.

    http://members.tripod.com/fratiile_de_cruce/dobrogea.html

    Mergi numai pe caile indicate de onoare. Lupta si nu fi niciodata misel. Lasa pentru altii caile infamiei. Decat sa invingi printr-o infamie, mai bine sa cazi luptand pe drumul onoarei. (Corneliu Zelea Codreanu – Pentru legionari)

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Din punctul meu de vedere nici un motiv nu poate justifica o omucidere, religios vorbind se incalca porunca a sasea. Revenind la postarea de mai sus sper ca ai inteles ca nu este vorba de un atac la adresa ortodoxiei ci impotriva anumitor personaje care s-au introdus in biserica, precum si impotriva constructiei unui "mall" care sa poarte numele de catedrala, mai ales in conditiile actualei crize economice (dupa parerea mea provocata de interesele unor "prieteni" comuni.
    @ovimc : Iata si un intelocutor care incearca sa discute civilizat (desi o mica insulta o stercoara voalat). Sa va raspund tot pe puncte:
    1.Simboluri avem destule pornind de la manastirile din Bucovina, bisericile din lemn si ajungand pana la Enescu, Brancusi, etc. Un astfel de "simbol" nu face decat sa ne dezbine decat sa ne uneasca.
    2. Bisericile catolice se construiesc pe banii Vaticanului dar si ai statului roman, pentru ca si ei ca si celelatte culte beneficiaza de subventii de la stat, insa nu sunt platite de catre statul italian. In Italia doneaza fiecare o parte din impozit unde crede de cuviinta nu de baga mana in buzunarul contribuabilului pentru a construi biserici, catedrale, minarete, moschei, etc. Nu ai vazut ce reactii au anumiti preoti cand ii intrebi ce au facut cu banii? Atentie nu generalizez.
    3. Finantarea cultelor chiar si in raport mic cum zici, nu este necesara, cultele trebuie sa se intretina singure si au posibilitati. De ce trebuie sa platim noi cu salarii de prim-ministru un sef al bisericii??? Aceasta intrebare si-o pot pune si cei care apartin altor culte. Si cum toti suntem egali in fata legii si a Domnului nu trebuei aplicate tratamente preferentiale, toti trebuie sa plateasca impozite, toti trebuie sa declare adevaratele venituri.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am dreptul sa ma apar ,iar o omucidere poate fi "justifica",vezi cazul lui Moise care a ucis un egiptean,treaba asta nu anuleaza cu nimic sfintenia lui.

    "el a ucis pe egiptean şi l-a ascuns în nisip"(Iesire 2,12) .

    E admirabil sa-ti aperi tara,toti voievizii au facut asta ,ciar daca au ucis, Vlad Tepes asta a facut.

    Ilustrul Domnitor si-a folosit cu real succes abilitatile militare impotriva imperiului mahomedan. Cinste lui ca a facut exact ceea ce trebuie.

    Atunci cand e cazul, da, trebuiesc folosite armele. Uneori Credinta si Neamul se apara cu arma.

    Care e problema?

    Vlar Tepes a facut ce a trebuit. Si-a aparat tara impotriva jegurilor mahomedane. Este apreciat de toata elita intelectuala a Romaniei, toate generatiile l-au respectat, cu Mihai Eminescu in frunte.

    Dar tu nu ai de unde sa cunosti toate astea, la “bamboo” nu se studiaza asa ceva.

    Daca shaormarii stateau acasa la ei, adica in desert, Domnia sa Vlad, nu avea nici un motiv sa le propteasca tepe in colon.

    Jegurile mahomedane nu veneau sa viziteze diverse obiective turistice, veneau sa cucereasca pamant si sa raspandeasca mizerabilul cult vomitat de pedofilul mOhammed.

    Reprosezi Mariei sale Vlad Tepes ca si-a aparat Credinta, Neamul si Tara?

    La fel au facut si legionarii.

    Fara popor si cler dreptcredincios si fara Domnitori luminati precum Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Stefan cel Mare sau Cneazul Lazar al sarbilor, nerecunoascatoarea Europa purta turban si se inchina catre mekka.

    Tu nu ai aflat ca imputitii de mahomedani cereau si tribut de copilasi pentru trupele de ieniceri?

    Foarte bine, cand ti-o lua mahomedanii pruncul la oastea lor, sa nu indraznesti nici macar sa te incrunti.

    “Popoare din occident cari, după atâta timp, departe de barbarie, cultivaţi artele păcii, păstraţi întotdeauna o amintire recunoascătoare pentru naţiunile care, aşezate la frontierele Europei, v’au apărat şi acoperit de invazia tătărască şi de armatele turceşti! Nu uitaţi în special ceeace voi datoraţi nefericitei Românii!”(Jules Michelet citat de Milton G Lehler

    RăspundețiȘtergere
  20. :D Doamne fereste sa-l acuz pe Tepes! Asta ar mai lipsi. Referitor la "bamboo" nu frecventez cluburi de fite :D. Voiam sa spun doar ca extremismul nu este bun de nici o parte. Ar insemna sa abordam legea Talionului si sa procedam si noi ca mulsulmanii. Ne legam bomba la gat si ... In cazul unui razboi se schimba situatia. Cand spun razboi ma refer la un conflict armat, nu la razboaiele religioase sau cele psihologice. Si crede-ma ca fost militar as cere reactivarea inainte de a ma chema ei.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta!

Related Posts with Thumbnails