duminică, 5 septembrie 2010

Castiga cu BlogMoney

  

   Am tot citit peste tot despre diverse moduri de a castiga bani pe net. Unele maetode erau credibile, altele mai putin. Cunosc chiar si persoane care au castigat cate ceva, unii obiecte altii bani.
   Vreau sa va vorbesc despre BlogMoney . Este o platforma destinata atat blogerilor cat si celor care doresc sa faca publicitate.
   Mai jos sunt sunt sunt descrise modurile in care puteti participa.

    CA BLOGER

Bloguri
   Aceasta sectiune este destinata tuturor blogurilor inscrise de dumneavoastra prin intermediul serviciului BlogMoney si cuprinde atat blogurile aprobate, cat si pe cele aflate in curs de verificare, precum si optiunile aferente pentru fiecare blog in parte, in functie de stadiul in care se afla � aprobat sau neverificat.

Cum inscriu un blog pe BlogMoney?

    Prin apasarea butonul �Adauga Blog�, se va deschide un meniu in care trebuie sa completati adresa blogului dumneavoastra, iar apoi sa selectati maxim 5 categorii in care considerati ca se inscrie blogul respectiv, raportat la continutul articolelor publicate acolo.

Cum se valideaza un blog pe BlogMoney?

    Dupa ce ati adaugat blogul, apasati butonul �Verifica Blog�, pentru a accesa codul de verificare pe care trebuie sa-l copiati oriunde in prima pagina a site-ului pe care l-ati inscris.

Ce optiuni am pentru un blog nevalidat?
 • Verifica

  Permite accesul la codul de verificare a blogului precum si validarea acestuia.
Ce optiuni am pentru un blog validat?
 • Deschide

  Aici aveti acces la zona de administrare a blogului dumneavoastra.
 • Editeaza

  Aceasta optiune va permite sa editati categoriile in care se incadreaza blogul dumneavoastra.
Blog certificat
   Un blog certificat reprezinta un blog care a fost verificat si aprobat de catre un membru al staffului BlogMoney, dupa ce a fost validat in sistem.
Invitatii campanii
   Invitatiile la campanii constituie singurul mod prin care un Blogger poate participa la o campanie privata a unui Advertiser.
 • sunt trimise de catre organizatorul campaniei
 • expira in 7 zile, daca Bloggerul care a primit invitatia nu realizeaza nicio actiune
 • cand un Blogger accepta o invitatie la o campanie lansata de un Advertiser, blogul sau apare ca blog aprobat in cadrul campaniei respective
 • nu exista un numar limita de invitatii pe care un Advertiser le poate lansa pentru o campanie anume
Campaniile mele
   Apasand butonul �Deschide� din dreptul unui blog aprobat, veti avea acces la toate campaniilor la care participa blogul respectiv, cu informatii detaliate despre stadiul in care se afla fiecare articol in parte: numele si tipul campaniei, faza in care se afla, timpul ramas pana la incheierea campaniei, precum si statusul posturilor scrise pentru campania respectiva. In final, apasand pe butonul �Detalii campanie�, veti avea acces la descrierea campaniei, categoria in care se incadreaza precum si pretul unui post. Veti sti daca ati fost acceptat la campanie si daca posturile v-au fost sau nu publicate. De asemenea, aveti optiunea de a va retrage din campanie.
Campanii noi
   Aici sunt afisate toate campaniile care se afla in desfasurare si la care puteti participa, in functie de categoriile pe care le-ati bifat atunci cand v-ati facut contul de Blogger.

   Ce tipuri de campanii exista pe BlogMoney?
 • Licitatie

  Acest tip de campanie este adresat tuturor bloggerilor care doresc sa se inscrie cu posturi pentru o campanie anume, licitand preturile posturilor proprii.

  Cum functioneaza?

  Inscrierea bloggerilor
  Un blogger se poate inscrie la o campanie tip licitatie prin precizarea pretului cu care doreste sa fie platit pentru un post scris despre campania respectiva.

  Selectia bloggerilor
  Selectia se face exclusiv de catre advertiserul care a deschis campania, in baza criteriilor proprii, singurul criteriu masurabil de catre sistem fiind cel al pretului licitat de blogger per articol. BlogMoney nu raspunde pentru excluderea din lista celor selectati a vreunui blogger care a licitat si nu a fost ales.

  In final, dupa ce advertiserul si-a ales ofertele care-l atrag, bloggerii respectivi scriu posturile si sunt platiti la pretul pe care l-au licitat initial.
 • Moderat

  Acest tip de campanie este adresat tuturor bloggerilor care doresc sa se inscrie cu posturi pentru o campanie anume, cu mentiunea ca au acces la toate detaliile campaniei doar dupa ce sunt acceptati de catre advertiserul care a initiat-o.

  Cum functioneaza?

  Advertiserul deschide campania pe platforma BlogMoney, blogerii aplica si daca sunt acceptati de catre advertiser, atunci pot vedea toate detaliile campaniei. Daca sunt acceptati, pot incepe sa scrie articolele, fiind remunerati in functie de bugetul pe care si-l stabileste advertiserul pentru campania respectiva.
 • Privat

  Acest tip de campanie este vizibil doar bloggerilor selectati de advertiser, astfel incat restul bloggerilor din sistem sa n-aiba acces la campania in cauza.

  Cum functioneaza?

  Advertiserul isi alege bloggerii din meniul de Bloguri Favorite, pe care ii invita sa scrie despre o campanie la care nu au acces ceilalti bloggeri din sistem. Daca bloggerii accepta invitatia si oferta advertiserului, scriu posturile si sunt platiti conform ofertei stabilite.
   Cum se desfasoara o campanie?

   Din momentul in care Bloggerul aplica la o campanie, Advertiserul are la dispozitie 7 zile sa-i dea un raspuns. Raspunsul poate consta in:
 • Acceptarea Bloggerului de catre Advertiser.

     In acest caz, Bloggerul are 7 zile la dispozitie pentru a scrie postul pe blogul sau si apoi pe BlogMoney. Daca Bloggerul nu realizeaza nicio actiune in cele 7 zile de cand a fost acceptat, inscrierea sa la campanie expira, fara ca Bloggerul sa aiba posibilitatea de a se reinscrie la campania respectiva. Dupa ce Bloggerul a postat, Advertiserul are 7 zile la dispozitie pentru a-i aproba postul/a-l respinge definitiv/a-l respinge temporar. In cazul in care Advertiserul ii respinge temporar postul Bloggerului, acesta din urma are alte 7 zile la dispozitie pentru a rescrie si republica postul care initial a fost respins temporar de catre Advertiser. Daca trec 7 zile de la rescrierea postului si Advertiserul nu a facut nicio actiune (acceptarea postului sau respingerea lui temporara ori definitive), se considera ca postul a fost acceptat in mod tacit, iar Bloggerul incaseaza suma aferenta postului respectiv.
 • Respingerea Bloggerului de catre Advertiser.

     Aceasta actiune este irevocabila.
 • Negocierea dintre Advertiser si Blogger asupra pretului per post.

     In acest caz, Advertiserul incepe negocierea pretului solicitat de catre Blogger, prin propunerea unui nou pret. Din momentul in care Advertiserul propune un nou pret, Bloggerul are 7 zile la dispozitie pentru a-i raspunde. Aceasta regula este valabila pentru oricare din cele doua parti implicate, pana cand ajung la un acord comun cu privire la pret, acord in urma caruia Bloggerul incepe sa scrie posturi pentru campanie.

   Aprobarea unui contract

   Dupa generarea unui contract veti primi prin email o copie a acestuia. Tipariti-o in 3 exemplare, semnati-le si trimiteti-le prin posta la OP 72, GH 1, CP 2, sector 3, Bucuresti cu mentiunea "Bitcon Consulting". Pentru a accelera procesul de aprobare puteti trimite ca atasament o copie semnata si apoi scanata a contractului la adresa legal@blogmoney.com, insa acest lucru nu inlocuieste trimiterea originalelor prin posta.
Puncte
   Fiecare Blogger primeste un bonus initial de 30 de puncte din partea BlogMoney, pe care le poate folosi pentru a se inscrie la campanii pe bani, inscrierea intr-o campanie pe bani "costand" 3 puncte.

Ce se intampla cu punctele dupa ce ma inscriu la o campanie?
 • daca ulterior campania pe bani la care s-a inscris Bloggerul trece pe puncte, Bloggerul isi primeste inapoi cele trei puncte consumate pentru inscrierea la campanie.
 • daca trece perioada de 7 zile pe care Advertiserul o are la dispozitie pentru a-i raspunde Bloggerului si Advertiserul nu face nicio actiune, Bloggerul isi primeste inapoi cele trei puncte consumate pentru inscrierea la campanie.
 • daca Bloggerul a epuizat toate punctele initiale � aceasta situatie se poate intampla doar daca Bloggerul s-a inscris la 10 campanii pe bani � fara a mai castiga altele, isi poate cumpara puncte de la BlogMoney, pretul unui punct fiind de 1 RON.
   CA AFILIAT


Campanii
  
Campaniile Afiliatului sunt toate linkurile pe care le genereaza acesta pentru a promova campaniile de pe BlogMoney, pe oricare dintre canalele de comunicare online disponibile (banner si/sau link pe site-ul propriu, link trimis pe mail sau prin mesageria instant, microblogging). Astfel, un Afiliat genereaza o campanie in momentul in care inscrie un link si este remunerat atunci cand au loc tranzactii efectuate de vizitatorii care si-au facut cont pe BlogMoney in urma accesarii link-urilor publicate de el.

    Ce procente primeste un Afiliat?

    Rezultatele unui Afiliat incep sa se vada in momentul in care utilizatorii adusi de dumneavoastra in sistem deruleaza campanii cu BlogMoney. Procentele care-i revin Afiliatului sunt urmatoarele:


 • 2% din suma pe care un Advertiser adus de dumneavoastra o ruleaza in sistem
 • 1% din suma pe care un Blogger adus de dumneavoastra o incaseaza de la sistem
 • 10% din suma pe care un alt Afiliat adus de dumneavoastra o primeste de la sistem
    Cand se incaseaza banii?

    De indata ce are loc o tranzactie in care una dintre partile implicate este un utilizator adus de Afiliat, acesta incaseaza procentul care i se cuvine, in functie de tipul de cont pe care-l are utilizatorul implicat in tranzactie.

Statistici
   Aceasta sectiune ilustreaza numarul de clickuri facute de vizitatori pe link-urile promovate de dumneavoastra, precum si tipurile si numarul de conturi create in sistemul BlogMoney de catre vizitatorii care au devenit utilizatori in urma accesarii link-urilor promovate de dumneavoastra.
Bannere
   BlogMoney va acorda libertate totala asupra modului in care doriti sa va afiliati sistemului. Daca insa doriti sa folositi unul din bannerele propuse de noi, nu trebuie decat sa copiati codul aferent intr-una din paginile site-ului dumneavoastra.

10 comentarii :

 1. eu nu am intalnit vreunul carre sa fi facut bani din asta...o sa imi retrag cat de curant si add-urile mele publicitare, ei castiga de pe pielea mea si eu nu castig decat bani "virtuali"...

  la mine pe blog detalii despre cum Proprietarul Ryanair, vrea sa inlocuiasca copilotii cu stewardese pentru a economisi bani...???!?!?

  RăspundețiȘtergere
 2. Am si eu un cont acolo. Si uitasem de el. Succes!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai dai bataie Coane. Mie tocmai mi-au aprobat una dintre licitatii. Nu e mult dar tot e ceva in plus.

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut!
  Ori am înţeles eu ceva greşit ori e greşită modalitatea de aprobare a articolelor.

  Nedumerirea mea se referă la punctul "Acceptarea Bloggerului de catre Advertiser". Nu mi se pare corect ca eu să scriu 1, 2, 5 sau 9 articole pentru Advertiser, să le public pe două surse de promovare (blogul personal şi cel al BlogMoney) iar Advertiserul să-mi de-a papucii după ce s-a văzut cu sacii în car. Orice formă de promovare a unui produs/serviciu implică o muncă (intelectuală în acest caz). Dacă Advertiserului îi place trebuie să plătească înainte de a apărea articolul.

  Mi-am făcut cont dar dacă se menţine această formă de promovare gratuită eu nu mă pot înhăma la muncă în folosul comunităţii...

  RăspundețiȘtergere
 5. Salut,

  @Meneopol - eu sunt advertiser in sistem si cred ca e normal sa am posibilitatea sa refuz un articol care nu are legatura cu produsul meu. Daca eu am o pasta de dinti si te rog sa scrii de ea (bine, rau, cum crezi tu, nu ma deranjeaza daca spui ca nu are gust bun) iar tu pui un material despre un telefon mobil, cred ca e normal sa pot sa refuz sa iti platesc banii pe acel material. Din nefericire traim intr-o tara in care toata lumea da tepe pe banda rulanta (cel putin asta e impresia generala din ceea ce se mediatizeaza in presa) si atunci ajungem sa nu mai avem incredere nici in umbra noastra. Nu pot sa imi permit sa iti dau nici un sfat. E decizia ta daca ai rabdare si incerci sa vezi cum merge sistemul, sau renunti la colaborarea cu ei.

  Toate bune.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anonim (apropos de faza cu "Anonim"... îţi imaginezi cîţi anonimi pe lumea asta?)

  Păi tocmai pentru că trăim în ţara ţepelor hai să schimbăm sistemul "tu încearcă şi vezi dacă îţi iese" cu un sistem în care toată lumea e la adăpost dar mai ales respectată. Faptul că eşti advertiser în sistem nu cred că ar trebui să-ţi ofere drepturi în plus faţă de cei care produc "chestii" intelectuale. Ca advertiser anonim, cum te numeşti, ascunzi sub covor nişte mizerii puse la dispoziţie de un sistem care e total în defavoarea celor care-şi pun intelectul la bătaie, dar te asigur că există alte căi prin care tu poţi refuza articolele care sînt paralele cu produsul sau campania ta. Şi o spun din experienţe proprii, adică nu fac chestia asta de ieri.

  Fără să jignesc pe nimeni, dar trebuie să spun acest lucru, cred că e o formă umilitoare şi neprofitabilă (pe termen mediu şi lung) prin care vă promovaţi produsele/serviciile. Umilitoare la adresa celor care chiar ştiu şi pot să vă promoveze şi neprofitabilă pentru voi, advertiserii anonimi sau mai puţin anonimi. Eu, spre exemplu, mă mai gîndesc dacă merită să folosesc acest serviciu.

  RăspundețiȘtergere
 7. @Meneopol : Daca nu esti aprobat poti sterge postarea. Nimic mai simplu.

  RăspundețiȘtergere
 8. sa stii ca suna interesant... :) ma pun sa-mi fac un cont :D

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu am participat la doua campanii si mi-au platit 15 RON pe postare. Avand in vedere ca mi-au placut proiectele probabil voi aplica decat la cele care imi plac ca sa nu mint :D) eu am puostat pe doua bloguri articolele, dublura fiind ca bonus ;) gratis adica.

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Parerea ta!

Related Posts with Thumbnails